Animation Nation

Just a cartoon? Or an unique way of education?

Feedback

My feedback about: http://diyari88.wordpress.com/

1. Lay-out en uitstraling

De lay-out is prima gekozen vind ik. Het is niet kleurrijk en opvallend, maar een beetje grauwig. Dat is in dit geval geen slecht teken want dat hoort ook helemaal niet bij het onderwerp. De achtergrond is ook mooi gekozen omdat de blog zich niet focusst op 1 bepaalde streek of land. De blog gaat juist over de armoede die over de hele wereld is verspreid. De plaatjes horen ook bij het onderwerp dus ook dat is een goed teken.

2. Referenties

De internet sites referentie zijn goed geplaatst. Alleen in het begin, worden foute referenties gebruikt. Bijvoorbeeld bij het nummer van 2pac (wat ik overigens wel een mooi voorbeeld vind), moet meer informatie zoals wanneer het nummer gemaakt is, door welk bedrijf geproduceerd, in welk jaar uitgebracht etc. Ook het interview van Peter Nas mist wat informatie. Voor de rest zijn de referenties prima.

3. Keuze extract

De onderwerpen van de extracten bevallen mij, zo word hier een nummer als voorbeeld gebruikt en daarna een interview. Bij de extracten waar alleen een plaatje word gepost, mag er van mij wel iets meer informatie bij over het plaatje, al is het maar een onderzin. De doelstelling van de blog is bij mij niet 100% duidelijk bij mij. Als ik niet zou weten waar de blog over gaat, zou ik twijfelen tussen de onderwerpen: sloppenwijken verspreid over de wereld of juist over de inovatiefheid en de creativiteit die mensen in sloppenwijken hebben en hoe zit dit uiten met de middelen die ze hebben. Allebei mooie onderwerpen, maar niet helemaal duidelijk wat nu het echte het precieze onderwerp is.

4. Inhoud van het commentaar

Het commentaar gaat over de inhoud van het extract en heeft zeker toegevoegde waarde. Omdat er vaak niet zo heel veel informatie bij de extracten staat zijn de commentaren wel nodig op deze blog om een beeld te krijgen waar het over gaat. De commentaren sluiten aan op de referenties, en vatten ook samen waar de referentie over gaat. Inhoudelijk ben ik het niet eens over het commentaar over de piramide van Maslow. Hierin vertel je dat mensen in de onderste regionen het gelukkigst zijn en dat mensen in de sloppenwijken hier ook onder vallen, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens aangezien de 2e stap van boven (self actualization) ook erg belangrijk is en mensen zeker gelukkig maakt. Zelfontplooing is jezelf beter leren kennen, je creativiteit los maken door bv. muziek te maken. Deze dingen kunnen ook gedaan worden door mensen die in sloppenwijken wonen en ik neem aan dat hen hier ook gelukkig van kunnen worden.

5. Schrijfstijl.

De schrijfstijl is erg prettig om te lezen en stoort totaal niet. Woorden zijn goed geformuleerd en hier en daar wordt er ook krachtig geschreven. Niks op aan te merken.

Her feedback about this blog:

1. Lay out: Heel serieus en lichte kleur. Hierdoor krijg je een ander beeld van wat de inhoud kan zijn. Ik zou hier niet geïnteresseerd in raken om de inhoud te gaan lezen, terwijl het eigenlijk over een heel interessant onderwerp gaat.

2. Referenties: Goede referenties gezocht, goed aangegeven.

3. Keuze Extract: Op het begin was de doelstelling niet duidelijk, maar de laatste artikels gaan er wel over.

4. Inhoud van het commentaar: Commentaar heeft zeker toegevoegde waarde, verdieping over het stuk en je eigen visie erop.

5. Schrijfstijl; engels paar spelfouten alleen.

Opmerkingen:

– Cartoons geen religeuze zaken?

– Meer voorbeelden (wordt later beter)

– Dieper op in gaan (invloeden)

– Animating Youth: goed artikel

– Moderne animatie ook educatief?

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: